Keşkek, keşkek nasıl yapılır, keşkek malzemeleri,
Keşkek
Keşkek malzemeleri
Keşkek nasıl yapılır
Buğdayla başlayabiliriz, olmazsa olmaz. Geleneksel bir lezzet olan keşkek zahmetli olmasına karşın tek başına başlıca bir öğündür. Özellikle ege düğünlerinin olmazsa olmazlarındandır.
Malzemeleri;
- 2 su bardağı aşurelik buğday,
- 500gr. dana kuşbaşı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı toz biber,
- Tuz,
- Karabiber.
- et suyu
Yapılışı;
Aşurelik buğdayları suda bir gece önceden ıslatalım ki kıvamını bulsun.
Tencereye tereyağını koyduktan sonra "yakmadan" eritelim.Üzerine aşurelik buğdayları ilave edelim ve tereyağını yedirene kadar kavuralım.
Aşurelik buğdayın iki katı kaynamış et suyunu koyalım.
Aşurelik buğdayı ilk önce kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve tahta kaşıkla ezerek sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzerine sosu için eritilmiş tereyağının içine toz biberi karıştırarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder