Yuvarlama Yemek Tarifi - Aydın Yöresi
Bu yazımızda size Aydın İlinin yöresel tatlarından Yuvarlama Yemek Tarifi hakkında bilgiler ve Aydın yöresel yuvarlama yemek tarifi nasıl yapılır, yuvarlama yemek malzemeleri ve yuvarlama yapılışı nasıldır hakkında bilgiler yer almaktadır.
Yuvarlama Yemek Tarifi
Yuvarlama Malzemeleri
350 gr. yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber
Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ Yarım su bardağı nohut
1- 5 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber
Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ Yarım su bardağı nohut
1- 5 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yuvarlama Yemek Tarifi
1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır.
Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.
3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. 5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.
Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.
3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. 5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.
kaynak: http://lezzetler.com
Yorumlar
Yorum Gönder